Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Omul din bronz

Primul film documentar despre Eminescu

Se numește “Eminescu, Veronica, Creangă” și a fost realizat în anul 1914 de către Octav Minar. Produs de către filiala...

Continuare...


Powered by

Omul din bronz

Sorin Tudorde @
15 August 2011

Din Nepal, cu dragoste: sculptura, ca un pod care unește două culturi.

Artista britanică Sukhi Barber a pterecut 12 ani în Nepal, unde a studiat budismul și arta aproape pierdută a tunării bronzului peste forme de ceară.

Sculpturile lui Sukhi intenționează să creeze un pod între cultura Estului și cultura Vestului. Intruchipând pacea şi echilibrul compozitional al străvechii arte devoţionale, acestea reprezinta ideile filosofice complexe, cu o simplitate şi claritate care le face accesibile pentru privitorul din Vest. Lucrările sale reprezintă de multe ori spaţiul negativ ca fiind la fel de important ca spațiul material, implicând dansul formelor şi al spiritului și o stare constantă de transformare.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri