Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

OK, go!

Matematica poetică

O poezie pe care Nichita Stănescu i-a dedicat-o lui Solomon Marcus. Matematica poetică lui Solomon Marcus Unu şi cu unu...

Continuare...


Powered by

OK, go!

Sorin Tudorde @
6 February 2012

Muzică la un Chevrolet și alte peste 1.000 de instrumente.

Recent v-am prezentat excelentul videoclip Culori primare, al celor de la OK go. Și tot atunci vă prezentam și un alt videoclip, realizat cu ajutorul unui incredibil mecanism Rube Goldberg. Iată astăzi un alt videoclip cu totul și cu totul special:

Pentru realizarea acestui videoclip OK Go au plasat peste 1000 de instrumente pe mai mult de trei kilometri de deşert, în afara orașului Los Angeles. Un autoturism Sonic Chevy a fost dotat cu brațe pneumatice retractabile, proiectate pentru “a cânta” la instrumente și astfel a fost înregistrată melodia Needing / Getting.

Pentru realizarea videoclipului a fost nevoie de 4 luni de pregătiri. Filmarea propriu-zisă a durat însă doar 4 zile. Fiecare pian au avut cele mai joase octave acordate pe aceeaşi notă, astfel încât acestea să producă același sunet, indiferent de locul în care erau lovite.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri