Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Oda Bucuriei

Prea repede…

Prea repede plecat-ai iar, iubito! Luat-ai și din mine jumătate Și părăsit-ai lumea ce-ai croit-o Acum trei luni, din presărate...

Continuare...


Powered by

Oda Bucuriei

Sorin Tudorde @
22 May 2012

Simfonia a IX-a a lui Beethoven interpretată de un cor de 10.000 de japonezi.

În fiecare an, în luna decembrie, simfonia a IX-a lui Ludwig van Beethoven răsună pe tot cuprinsul Japoniei datorită unei tradiții numite “Daiku”. O tradiție care, se pare, își găsește originea în perioada Primului Război Mondial: între prizonierii germani dintr-o localitate japoneză și locuitori s-a dezvoltat în timp o prietenie bazată pe respect reciproc; și astfel, ca semn al acestei prietenii, un cor format din prizonieri a interpretat pentru prima dată Simfonia care astfel a devenit un simbol al prieteniei umane. Cel mai spectaculos Daiku este acela din Osaka: 10.000 de artiști (în mare parte amatori) interpretează simfonia a IX-a în fața unei audiențe formate din alte câteva mii de persoane. Iată interpretarea din 2011 a corului celor 10.000 de japonezi, sub bagheta marelui dirijor Yutaka Sado.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Lili

    "Daiku" , traditia unui popor " performer al cultivării tradițiilor adunate în timp " ,care inalta prietenia la rang de sublim .

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.