Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ocolul Pământului în 66 de ore

Casa de vis: manual de utilizare

Cum se poate transforma un spațiu cu totul neașteptat într-o locuință de vis. Aceasta este o parte din sufrageriei familiei Bofill....

Continuare...


Powered by

Ocolul Pământului în 66 de ore

Vladimir Stoicescude @
9 October 2013

De la Magellan și Columb, la Vespucci și Vasco da Gamma: suntem fascinați de spiritul aventurier, de sacrificiul propriu și de scânteia de care au fost mânați.

Vremurile sunt demult apuse, ultima frontieră cucerită fiind Luna. Oamenii nu se schimbă, suntem încă fascinați de idee, de nou, de necunoscut.

Expediția lui Magellan a reușit în aproximativ 26.000 de ore. Să-i urmărim pe pilotii Lufthansa, circumnavigând îndoar 66 ore.

De ce nu am numit America, Columbia? De ce am numit Columbia, Columbia?

Frankfurt–> Chicago–> Honolulu–> Auckland–> Melbourne–> Penang–> Lahore–> Sharjah–> Frankfurt  = aproximativ 40.000 km.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Vladimir Stoicescu

| Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.