Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Obsesia

Ce înseamnă să fii profesor

Un adevăr pe care adesea suntem tentați să-l uităm. Dacă un doctor, un avocat sau un dentist ar avea în...

Continuare...


Powered by

Obsesia

Sorin Tudorde @
28 May 2014

Care este diferența dintre dragoste și obsesie?

Nu te-au făcut amândouă să stai treaz noaptea, să bântui pe străzi, o victimă a propriei tale imaginații, a propriei inimi? Nu te-ai scufundat în amândouă cu capul înainte, în nisipuri mişcătoare? Nu e fiecare bărbat îndrăgostit un prost și fiecare femeie o sclavă

Dragostea e ca ploaia: se transformă în gheață sau dispare. Acum o vezi, acum nu o mai găsești, indiferent cât de mult cauți. Dragostea se evaporă.

Obsesia este mai reală, doare, ca un ac în fund, o piatră în pantof. Nu dispare într-o clipă. Un telefon de dimineaţă plin de regrete. O scrisoare care spune “Dragă, la revedere din partea mea”.

Obsesia are un gust familiar. Ceva ce ştii de o viaţă. Se instalează şi stă la pândă, rămâne cu tine. O emoție care ar trebui legată și aruncată la gunoi, înlocuită cu gânduri mai serioase, mai puțin dureroase, mai pure…

***

Atunci când ești îndrăgostit îți simți singurătatea atât de tare încât te doare. Atunci când nu sunt cu tine.

Alice Hoffman
Regina de gheață

Obsesia

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri