Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Oamenii se nasc buni

Prima femeie regizor

Trei filme scurte, de acum mai bine de 100 de ani… “Alice Guy-Blaché (1873-1968) a fost un pionier al cinematografiei...

Continuare...


Powered by

Oamenii se nasc buni

Sorin Tudorde @
17 January 2013

Cele mai recente studii confirmă ceea ce cu toții știam. Sau măcar speram.

“Copiii vin pe lume înzestrați cu bogate și extinse tendințe pro-sociale și, după câte se pare, sunt predispuși să le pese de ceilalți oameni. Copiii pot să își dea seama ce este bine și ce este rău și adesea acționează într-o manieră altruistă. “Actul dăruirii conduce la fericire pentru copiii mici”, a fost concluzia unui studiu care a avut în vedere bebelușii sub 2 ani, iar un alt studiu, care a vizat bebeluși între 19 și 21 de luni a concluzionat: “bebelușii știu ce e corectitudinea”. Potrivit celor mai recente cercetări în domeniu, bebelușii îi ajută pe ceilalți în mod instinctiv, încercând să le aline suferința cu prețul propriului confort, neliniștindu-se dacă “opera de artă” construită în timul jocului de un alt copil este distrusă și împărțind recompensele pentru o sarcină pe care au avut-o în comun, indiferent dacă această recompensă înseamnă pâine goală sau bomboane.

(…)Nu există în noi un modul al moralei cu care să ne naștem. Însă elementele care stau la baza moralei – altruismul, empatia, înțelegerea nevoilor celorlalți – sunt în noi mult mai devreme decât am fi fost tentați să credem și, în mod clar sunt în noi înainte de a împlini doi ani.”

(sursa: Smithsonian)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. ARGENTINA

    nE NASTEM BUNI . SA FIM BUNI TOATA VIATA .

Comentează

Parteneri