Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Oamenii-carti

Clipe cu metaforă

Mi-aduc aminte, îmi spuneai, – prețuiești clipele de poezie – și pentru că nu am suficiente clipe la îndemână le-am...

Continuare...


Powered by

Oamenii-carti

Sorin Tudorde @
29 August 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Va supraviețui cartea tipărită? Dar librăriile?

Vă mai aduceți aminte de oamenii-cărți din nuvela lui Ray Bradbury, Fahrenheit 451? Ei bine, oamenii-cărți devin realitate…

Afectate atât de scăderea numărului de cititori, cât și de criză economică, librăriile încearcă să găsească soluții pentru supraviețuire. Una dintre cele mai inovatoare iniţiative este cea a bibliotecii City Centre, din Surrey (British Columbia, Canada), a cărei redeschidere este programată în aceste zile:

realizând că volunele tipărite nu sunt nicidecum singura sursă de cunoaştere, bibliotecarii vor împrumuta și “cărţi vii”. Altfel spus, oameni. Personalul va menţine actualizată o listă cu localnici care s-au oferit să împărtăşească cunoştinţele lor cu privire la orice subiect, iar doritorii pot face programari pentru 30-45 de minute de conversaţii cu aceștia.

“Noțiunea de librărie se schimbă odată cu timpurile. Librăriile nu mai sunt doar simple “case istorice ale cărții”, iar această inițiativă va demonstra acest lucru.” (CTV News)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.