Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Oameni singuri

Sunetul sărutărilor

Amuzant. V-ați gândit vreodată cum se traduce celebrul “țoc!” în alte limbi? Ei bine… Iar dacă ați fost surprinși de...

Continuare...


Powered by

Oameni singuri

Sorin Tudorde @
20 October 2014

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Un gând despre singurătate.

Unii oameni sunt atât de deprinși să fie singuri cu ei înșiși încât nu se compară cu ceilalți și își deapănă viața monologată într-o dispoziție liniștită, veselă, râzând chiar în discuțiile bune cu ei înșiși. Dacă sunt, totuși, constrânși să se compare cu ceilalți, ei înclină înspre o subestimare…. a lor: astfel încât sunt forțați să învețe din nou de la ceilalți să aibă o părere bună și potrivită despre ei, și până și această opinie învățată vor dori constant să o contrazică și să o tocmească.

Unor oameni trebuie, astfel, să le fie îngăduită singurătatea și să nu fim atât de proști, cum se întâmplă adesea, încât să îi plângem din această pricină.

Friedrich Wilhelm Nietzsche
(n. 15 octombrie 1844, Röcken – d. 25 august 1900, Weimar)

Oameni-singuri

(pictură de Henrik Aarrestad Uldalen)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.