Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Oameni. Poveşti. Fotografii.

Un domeniu al excelenței

Aviația este, prin definiție, un domeniu al excelenței, în toate aspectele termenului. WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți...

Continuare...


Powered by

Oameni. Poveşti. Fotografii.

Miruna Iacobde @
11 January 2014

Despre teatrul lumii cu Elliott Erwitt.

Erwitt-1

Născut la Paris, adoptat de Statele Unite, adept al absurdului şi creator al unui complex inedit de stări şi sentimente regăsite în fiecare detaliu care îi compune pasiunea şi domeniul de activitate pentru care este recunoscut. Cam asta se poate spune pentru început despre Elliott Erwitt, artist al umorului fotografic şi al gravităţii temperate.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Erwitt-2

Pentru el, cotidianul reprezintă o sursă inepuizabilă de poveşti, de intrigi, de suspans, de episoade fericite, de momente care jonglează cu aspecte ale staticului şi ale dinamicului, precum şi ale subiectivităţii asumate.

Erwitt-3

Tocmai pentru că lasă realitatea să vorbească de la sine, Elliott Erwitt impresionează foarte mult prin abilitatea sa de a fi la momentul potrivit, în locul potrivit  printr-o aparentă sfidare a regulilor de tehnică fotografică, fără însă a le minimaliza importanţa în obţinerea efectului dorit.

Erwitt-4

Pentru că de mică m-au pasionat poveştile scurte, compacte, concise, dar bogate în sensuri şi bine-structurate, nu pot să nu mă las ademenită de un fotograf care furnizează o formă de artă care mă cucereşte din aproape în aproape. Aşadar, nu pot decât să vă invit la o suită de poveşti cu oameni, despre oameni, cu obiecte, despre obiecte, şi despre orice al produs al realităţii.

Erwitt-5

Erwitt-6

Erwitt-7

Erwitt-8

Alte fotografii semnate de Elliott Erwitt găsiți aici.

(via)

Despre autor

Miruna Iacob

| Blog | Facebook | De același autor

Absolventa de Litere, cu multe placeri vinovate pe cartea de vizita. Printre cele cronice ar fi curiozitatea, literatura, filmele lui Chaplin, o ceasca de cafea pe un fundal preferabil autumnal si orice seara de jazz intovarasita cu un pahar de vin rosu.

Comentează

Parteneri