Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

O banca de lemn in mijlocul marii

Suflete pierdute

Pentru unii oameni, viața se sfârșește fără ca aceștia să bage măcar de seamă… “Mulți oameni mor la 25 de...

Continuare...


Powered by

O banca de lemn in mijlocul marii

Sorin Tudorde @
21 August 2012

Pentru suflet. Pentru fiecare dintre noi.

“Dacă aș avea mijloace, n-aş face nimic altceva decât o bancă de lemn în mijlocul mării. Construcţie grandioasă de stejar geluit, să respire pe ea, în timpul furtunii, pescăruşii mai laşi. E destul de istovitor să tot împingi din spate valul, dându-i oarecare nebunie; vântul, el, mai degrabă, s-ar putea aşeza acolo din când în când. Şi să zică aşa, gândindu-se la mine: “N-a făcut nimic bun în viaţa lui, decât această bancă de lemn, punându-i de jur-împrejur marea.” M-am gândit bine, lucrul ăsta l-aş face cu dragă inimă. Ar fi ca un lăcaş de stat cu capul în mâini în mijlocul sufletului.”

Marin Sorescu (29 februarie 1936 – 8 decembrie 1996) , Iona

(galerie foto aici)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Daniela

    Doamne cat de frumos pot fi asezate cuvintele. Am studiat Iona in liceu si mi-a placut, nu stiu daca din cauza ca am inteles ceva sau din cauza asezarii cuvintelor.Superb! 🙂

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.