Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Numele tău e brun…”

“Cuvântul “dragoste” nu e suficient”

“Erotismul este una din bazele cunoașterii de sine, la fel de indispensabilă ca poezia.” “O, Doamne, nu cunosc bucurie mai...

Continuare...


Powered by

“Numele tău e brun…”

Sorin Tudorde @
6 January 2015

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Cinci declarații de dragoste.

declaratii-dragosteEa e hotarul dintre trupul și sufletul meu. E apa care curge printre îngeri și demoni. Dar cine poate fura o apă curgătoare?

Aș vrea cinci vieți de-a rândul să sufăr, ca tu să rămâi așa cum ești, tânără; timpul să mă ardă pe mine numai, pe tine să te lumineze. Pricepi tu prețul iubirii mele?

A nimănui nu vei fi cum ești a mea. Și, totuși, numai eu nu te voi avea niciodată: sunt umbra de la picioarele tale. (…)Mai curând poți smulge cu unghiile o stea de pe cer, decât umbra de la picioare.

Numele tău e brun, cu obraji albi, ochi negrii şi buze roșii, ca și tine. Numele tău e mlădios ca și trupul tău, creanga mea de alun. Numele tău e tânăr ca şi tine, izvorul meu și-al căprioarelor. Numele tău ești tu; și tu ești pe buzele mele ca un cântec. Îl spun, și-mi vine să plâng.

Nu știa cum îl cheamă, de unde vine. Nu-l întâlnise niciodată. Dar necunoscut, venea parcă din ea, ca un vers de care-ţi aduci aminte avându-l pe buze înainte de-a ști unde l-ai auzit.

Ionel Teodoreanu
(6 ianuarie 1897 – 3 februarie 1954)

(grafica: Jover)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.