Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Număr ceasurile bune după numărul despărțirilor posibile”

Când vrei să uiți pe cineva…

Șapte gânduri înțelepte. În prietenia curată există o gingăşie la care nu pot ajunge cei ce s-au născut mediocri. Nu...

Continuare...


Powered by

“Număr ceasurile bune după numărul despărțirilor posibile”

Sorin Tudorde @
12 July 2014

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Câteva dintre gândurile lui Constantin Noica.

“Ce se poate face cu acest «a gândi» românesc plin de măsura ? Experiență de înțelepciune poate; dar experiență de filozofie ? A gândi e, în general, tocmai dimpotriva: a te dezinteresa, a te înstrăina. Sau poate fi și asta; a fost și asta, – iar atunci s-a întâmplat filozofia. Când se vorbește de prin raport la înțelepciunea țărănească, se face o amabilă deviere de sens. Dar fără îndoială că e vorba și aici de o anumită sensibilitate filozofică. Întrebarea e: fără a fi sensibilitatea aceasta o filozofie, poate fi obținuta o filozofie în prelungirea ei? Și are sorti să fie o filozofie mare ?””

(Pagini despre sufletul românesc)

“Orice om la sfârșitul vieții trebuie să scrie Autobiografia unei idei. Ce e mai adânc în noi decât noi înșine este gândul. Ce gând te-a purtat ? Ce gând ai slujit ?””

(Carte de înțelepciune)

“Dacă n-ai avut tăria singurătății, trebuie s-o ai pe cea a însingurării, măcar…”

(Jurnal de idei)

ganduri

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.