Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Numai eu sunt dus cu steaua”

Cercei de elf

Pentru femeile care îndrăgesc zânele și prințesele. Și pentru bărbații care, chiar dacă nu îndrăgesc zânele, iubesc aceste femei. Nu...

Continuare...


Powered by

“Numai eu sunt dus cu steaua”

Sorin Tudorde @
3 August 2012

Deși nebunia mediatică o acoperă aproape în totalitate, există o Românie a bunului-simț.

Discursul rostit de Horațiu Mălăele joi, 2 august, la doar o zi după ziua sa de naștere, cu prilejul dezvelirii unei stele cu numele său pe Aleea Celebrităților din Capitală.

“Deşi nu sunt primar, mi-am pregătit un discurs.

Iubită și prețuită adunare! După cum vedeți, numai la noi se putea așa ceva: stelele sunt pe pământ, iar România în aer… Vă mulțumesc pentru această flatantă manifestare de simpatie care probează o dovadă de iubire de ambele părți. Un asemenea gest se face ori din dragoste, ori din ură. Un proverb islamic spune: «Dacă vrei să distrugi un om, mai întâi trebuie să-l iubeşti». În oricare din cazuri vă rămân recunoscător pentru această formă, subtil-aristocrată, de a fi călcat în picioare cu atâta graţie… Închei cu un catren: Unu’ e pus la grătar/ Altu’ stă interimar/ Unu’ e prins cu ocaua/ Numai eu sunt dus cu steaua. Să fiţi sănătoşi şi veseli.”

Și, da: dintre toate invitații la eveniment, Horațiu Mălăele a rostit cel mai scurt discurs.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri