Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Nu este Catedrala Mantuirii Neamului…

Singura stea care contează

Câteva gânduri despre natura umană. Putem număra stele de pe cer din nebunie ori din plictiseală. Uneori, din ambele motive....

Continuare...


Powered by

Nu este Catedrala Mantuirii Neamului…

Sorin Tudorde @
21 March 2011

Este o simpla capelă. Sunset Chapel. Construită în Acapulco, Mexic, de către foarte premiata companie autohtonă BNKR.

“Prima noastră construcție religioasă a fost, în 2009, o capelă destinată nunților. O capelă a cărei destinație este de a sărbători prima zi din viaţa unui nou cuplu. Această a doua construcție religioasă are un scop diametral opus: acela de a-i jeli pe cei dragi. Aceasta a fost premisa pe care s-a bazat întregul design: cele două trebuie să fie complet opuse, să fie antagonice în mod natural. În timp ce prima celebrează viața, cea de a doua jelește moartea. Prin acest joc al contrastelor au fost luate toate deciziile: sticla vs. beton, transparență vs. soliditate, vulnerabile vs. indestructibilitate, efemer vs. durată…” (Esteban Suárez, BNKR).

Cum spuneam, nu este Catedrala Mântuirii Neamului. Este o simplă capelă. Însă o capelă a cărei frumusețe m-a cucerit pe loc. Priviți.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri