Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Noua fotografie americana

Astăzi ne despărțim

Una dintre cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română. Astăzi nu mai cântăm, nu mai zâmbim. Stând la...

Continuare...


Powered by

Noua fotografie americana

Sorin Tudorde @
8 June 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Este fotografia, așa cum o știm, o specie pe cale de dispariție?

A New American Picture este titlul unei cărți cuprinzând creațiile fotografului american Doug Rickard. O carte publicată în octombrie 2010, în ediție limitată: doar 250 de exemplare, fiecare semnat și numerotat.

Ce face acestă carte să fie specială? Ei bine, toate fotografiile conținute sunt realizate cu ajutorul Google Street View. Sau, mai clar spus: pentru realizarea lor, Rickard nu a trebui să-și părăsească vreo clipă locuința. Ci, pur și simplu, a explorat suburbiile orașului Detroit cu Google Street View și a captat pe ecranul computerului, “feliile de viață” care i-au plăcut mai mult.

A New American Picture este mai mult decât o imagine a Noii Americi. Este un semn de întrebare ridicat în cale cohortelor de fotografi din lumea întreaga: depinde arta fotografică de aparat sau de doar de ochiul celui care privește? Iar abia după ce întrebarea este rostită, ne dîm seama de cât de greu este să oferim un răspuns.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.