Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Noroc!

“Există cuvinte care n-ar trebui folosite decât o dată”

Despre viață, suflet și alte păcate. Sufletul omului e transparent ca apa fântânii atât timp cât supărările din adânc nu...

Continuare...


Powered by

Noroc!

Sorin Tudorde @
16 August 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Umor și poezie vizuală într-un film despre noroc. Și despre lipsa lui.

“Totul depinde de psihologia fiecăruia., indiferent dacă îi spunem “noroc, “şansă” sau “soartă”. Norocul, totuși, ne face să ne simțim un pic mai bine: e ca și când ai accepta că există un zar care a fost aruncat și că, data viitoare, ar putea să se rotească în mod diferit. Șansa creează impresia unui univers haotic, iar soarta creează impresia că ar putea exista un mare nesimțit care o controlează.”

Se nasc unii oameni, pur și simplu, ghinioniști? Schlimazeltov! este un scurt film documentar care strânge laolaltă o colecţie de voci diferite din cadrul comunității evreiești din Londra pentru a explora conceptul de “noroc” sau “mazel”.

“De la farmece si blesteme și până la economia mondială şi fizică cuantică, acest film plin de umor, filozofie și poezie vizuală explorează graniţele dintre religie şi superstiţie, încercând să afle cum ne-a atins pe toţi mâna invizibilului mazel.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.