Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Noaptea Institutelor Culturale 2012

“Omul este la fel de bun ca ceea ce iubeşte”

Șapte gânduri. Oricine are nevoie de amintirile sale. Omul este la fel de bun ca ceea ce iubeşte. Sufletul este...

Continuare...


Powered by

Noaptea Institutelor Culturale 2012

Sorin Tudorde @
19 June 2012

♣ “Noaptea Institutelor Culturale, unul din cele mai populare evenimente culturale bucureştene, ajunge pe 22 iunie 2012 la cea de-a șasea ediţie. Din 2007 sărbătorim, la sfârșitul lunii iunie, institutele culturale de la Bucureşti, care îşi deschid porţile şi mai larg decât o fac de obicei, îndemnând publicul iubitor de cultură la o noapte albă, plină de evenimente atent ticluite şi surprize. Anul acesta, Noaptea Institutelor Culturale este organizată de 14 centre şi institute culturale.” Programul evenimentelor poate fi consultat pe site-ul ICR.

♣ Expoziţia “Genio Helvetico. Ceasuri istorice şi cutii muzicale elveţiene din colecţii muzeale româneşti” va fi prezentată, în perioada 20 iunie – 31 august, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Capitală. Expoziţia adună la un loc cea mai mare şi mai valoroasă parte a ceasurilor şi cutiilor muzicale elveţiene existente în prezent în colecţiile româneşti.

♣ Georgia Deaconu, o studentă din România aflată la doctorat la Universitatea din Toulouse (Franţa), a primit prestigiosul premiu ştiinţific Amelia Earhart. “Premiul, ce recompensează anual tinerele pentru excelenţa lucrărilor în materie de ştiinţă şi inginerie în domeniile aeronautic şi spaţial, a fost oferit româncei Georgia Deaconu pentru cercetările privind autonomia traiectoriilor sateliţilor pe orbită”, scrie Gândul.

♣ “D’ale carnavalului, în regia lui Silviu Purcărete, a primit premiul pentru cel mai bun spectacol, duminică, la gala de închidere a Festivalului Comediei Româneşti – festCO, care s-a desfăşurat între 9 şi 17 iunie, în Bucureşti”, anunță Mediafax.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri