Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Noaptea Bibliotecilor

Muzeul celor care ne apara de gunoaiele din plastic

Un proiect de educare civică prin intermediul artei. Pentru a ajuta la conștientizarea impactului pe care îl au pungile din...

Continuare...


Powered by

Noaptea Bibliotecilor

Sorin Tudorde @
29 September 2011

Noaptea Bibliotecilor: în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00 – 4.00, pasionații de lectură iau cu asalt bibliotecile din București și din țară.

Noaptea Bibliotecilor – eveniment între ai cărui partneri se regăsește și WebCultura – își propune să retrezească în fiecare dorința de a merge la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011.

Și astfel se face că, în noaptea de 1-2 octombrie, peste 45 de biblioteci din București și din țară vă așteaptă să le treceți pragul, întâmpinundu-vă cu suprize din cele mai diverse, de la concerte la proiecții și întâlniri cu scriitori.

“Ideea a pornit de la un gand statistic: daca macar un sfert dintre cei care au calcat o data printr-o biblioteca in ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sala de lectura, starea de spirit in bibliotecile Romaniei s-ar schimba seminificativ. Efectul ar fi amplificat daca fiecare vizitator va incerca sa vina insotit de o persoana apropiata la noaptea alba a bibliotecilor.”

Lista bibliotecilor din București participante la Noaptea Bibliotecilor poate fi consultată aici, iar lista bibliotecilor din țară care participă la Noaptea Bibliotecilor le găsiți aici.

Organizatorii Nopţii Bibliotecilor sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club.

Accesul publicului la toate manifestările organizate în Noaptea Bibliotecilor este gratuit.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri