Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Noapte instelata

De neoprit

Viața merge înainte. Pentru că tu trebuie să fii de neoprit. Un spot de promovare pentru Comitetul Paralimpic Canadian, excelent...

Continuare...


Powered by

Noapte instelata

Sorin Tudorde @
13 February 2012

Versiunea interactivă a unei picturi celebre.

Noaptea înstelată a lui Vincent Van Gogh este una dintre cele mai des folosite opere de artă în reproduceri cu mai mult sau mai puțin sens (pe WebCultura, de pildă, am prezentat o reproducere realizată din brichete din plastic și o altă reproducere realizată din capace de bere). Instalația artistică a artistului grec Petros Vrellis este însă cu totul altceva: prin intermediul animației create de Vrellis, pictura lui Van Gogh “capată viață”, transformându-se într-o instalație interactivă.

Și cum de la pictură interactivă la artă generativă drumul nu mai este chiar atât de lung, iată și o incredibilă vizualizare a drumului efectuat de 10.000 de taxi-uri, pe parcursul a 24 de ore, în Manhattan (nu, nu va speriați: vizualizarea are doar un minut și jumătate și, veți vedea, este plină de… o poezie).

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri