Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Noapte instelata

Slove printre gânduri

Îți stau pe tâmpla caldă cuminte când mă dormi, Miroase-a smirnă veche și-a zid de mănăstire, Se gudură salcâmii la...

Continuare...


Powered by

Noapte instelata

Sorin Tudorde @
13 February 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Versiunea interactivă a unei picturi celebre.

Noaptea înstelată a lui Vincent Van Gogh este una dintre cele mai des folosite opere de artă în reproduceri cu mai mult sau mai puțin sens (pe WebCultura, de pildă, am prezentat o reproducere realizată din brichete din plastic și o altă reproducere realizată din capace de bere). Instalația artistică a artistului grec Petros Vrellis este însă cu totul altceva: prin intermediul animației create de Vrellis, pictura lui Van Gogh “capată viață”, transformându-se într-o instalație interactivă.

Și cum de la pictură interactivă la artă generativă drumul nu mai este chiar atât de lung, iată și o incredibilă vizualizare a drumului efectuat de 10.000 de taxi-uri, pe parcursul a 24 de ore, în Manhattan (nu, nu va speriați: vizualizarea are doar un minut și jumătate și, veți vedea, este plină de… o poezie).

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.