Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Noapte instelata

Vlad Eftenie expune la Milano și Roma

Pe 23 septembrie, fotograful Vlad Eftenie duce fotografia românească acolo unde Europa s-a obișnuit ca doar moda sau istoria să...

Continuare...


Powered by

Noapte instelata

Sorin Tudorde @
13 February 2012

Versiunea interactivă a unei picturi celebre.

Noaptea înstelată a lui Vincent Van Gogh este una dintre cele mai des folosite opere de artă în reproduceri cu mai mult sau mai puțin sens (pe WebCultura, de pildă, am prezentat o reproducere realizată din brichete din plastic și o altă reproducere realizată din capace de bere). Instalația artistică a artistului grec Petros Vrellis este însă cu totul altceva: prin intermediul animației create de Vrellis, pictura lui Van Gogh “capată viață”, transformându-se într-o instalație interactivă.

Și cum de la pictură interactivă la artă generativă drumul nu mai este chiar atât de lung, iată și o incredibilă vizualizare a drumului efectuat de 10.000 de taxi-uri, pe parcursul a 24 de ore, în Manhattan (nu, nu va speriați: vizualizarea are doar un minut și jumătate și, veți vedea, este plină de… o poezie).

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.