Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Negociatori

Sărbătoarea Paștelui – expoziție de ouă încondeiate

26 aprilie – 12 mai 2013, Sala Foaier, Muzeul Național al Țăranului Român. Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

Negociatori

Anca Horjde @
3 November 2016

Zilnic fiecare dintre noi se găsește fie în postura de vânzător, fie în cea de cumpărător. Vânzător de emoții, cumpărător de emoții. Pentru că asta suntem noi oamenii, o emoție. Și cu emoții ne hrănim, cu ele de mână pășim.

Vindem iluzii. Vindem speranțe. Vindem cuvinte. Da, suntem atât de buni la cuvinte, încât dacă ar fi niște haine, am străluci mereu. Păcat că acele cuvinte frumoase sunt adresate altora și mai puțin nouă. Și așa, așteptăm ca acele vorbe frumoase să vină de la ceilalți, de parcă ar fi mai adevărate. Că de apreciate și crezute…sunt. Și astfel le căutăm și dorim a le cumpăra, a le răscumpăra.

Și suntem cei mai mari negociatori. De variabile și constante. Ne plimbăm continuu pe linia dintre câștig și pierdere, ajungând de cele mai multe ori la compromis. Prea puțin funcționăm după principiul câștig-câștig. Mai degrabă alegem compromisul, crezând că cineva trebuie să cedeze pentru a nu se ajunge la un conflict exterior. Dar ce te faci cand conflictul acela exterior se dă în interior? Te consumă mult. Aduni frustrări cu care mai apoi te lupți , încerci să le ții piept. Pentru că uităm că o constantă nu se negociază niciodată. Iar decizia ne aparține. Noi alegem să facem acest lucru.

Nimeni altcineva decât noi, nu are cum să știe că un lucru care pentru ei e variabilă, pentru noi e o constantă. Dar noi știm. Și astfel ar trebui să o prezentăm. Pentru că zilnic vindem și cumpărăm ceva. Depinde doar ce. Depinde doar cum o facem și de ce.

negociatori

Despre autor

Anca Horj

| De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

    Comentarii
  1. Carmen Saraga

    Interesant punct de vedere ....și o buna "mânuitoare" de cuvinte ! Mult succes în arta scrisului....și convinsului în continuare! Bravo!

Comentează

Atitudini

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.