Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Neața Dana,

In viata, obstacolele nu exista cu adevarat. Singurul obstacol tine de vointa ta.

Huang Guofu și-a pierdut brațele pe când avea patru ani. Însă teribilul accident nu l-a împiedicat să-și urmeze visul. Așa...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Neața Dana,

Long time, no see. Și după mai bine de 13 ani pot să spun că “Out of sight, out of mind” nu se aplică. Au mințit britanicii în “Engleza fără profesor” când au inclus proverbul acesta. Ce le-o fi trecut prin cap să păcălească o biată copilă de 10 ani care se străduia să explice în engleză proverbe de adulți că ochii care nu se văd, se uită? Și de altfel, cum ai putea să ieși din amintirile mele și mai ales din acel colțișor de suflet dedicat ție, când cea care a pus fundația pentru omul pasionat de comunicare ești tu?

Da, de ce te miri? Task-ul tău era să mă înveți engleza. Și m-ai meditat atât de bine încât într-a șaptea eram la olimpiadă, într-a noua eram la un liceu bilingv și îl analizam pe Shakespeare în engleza veche iar 4 ani mai târziu rămâneam în București dar treceam la nivelul următor – o secție de engleză de la ASE. Am vrut economie și nu regret nicio secundă.

Știi că mi-ai fost mai mult decât o profă, nu? Mi-ai fost prietenă și, dincolo de asta, m-ai învățat să scot la lumină creativitatea. Chinuindu-mă printr-a cincea să povestesc filme în engleză în fiecare săptămână și scriind compuneri menite să dărâme tot ce făceam la școală. Ce sistem clasic de scris? Trăznit, amuzant, ceva care să te invite să mă citești până la capăt. Și iubeam clipele când, deși nu îmi pregăteam prezentările (și mă prindeai), în cele 5 minute în care îti povesteam vreun serial, trebuia să te vrăjesc să te uiți și tu. Cu tine am pus bazele abilităților de public speaking. Pun pariu că nu știai nici asta. Ești surprinsă? N-ar trebui.

Apropo, eu vreau să lucrez în PR. M-am prins târziu. Zău de nu îmi vine să mă pălmuiesc acum dar în toate lucrurile în care m-am implicat a existat o logică și am învățat câte ceva. Și așa am ajuns cine sunt: un om de zăpadă. Primul bulgăre l-ai făcut tu și apoi l-ai lăsat să se rostogolească. Eu am crescut și cresc în continuare. Și nu o să mă opresc. Pentru că asta am învățat tot de la tine.

Cu drag,
Singura ta elevă, Petruța
Facebook | Twitter

Comentează

Parteneri