Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Nașterea unei gheișe

Ce rănește sufletul mai tare?

Ce rănește, oare, sufletul mai tare? Dacă nu, singurătatea, e cea care doare Nu umilințele, nici multele răni ce-au curs...

Continuare...


Powered by

Nașterea unei gheișe

Sorin Tudorde @
12 November 2013

O străveche artă.

Tânăra pe care o veți vedea în următorul material filmat se numește Chikayoshi și este o “maiko“. Sau, mai pe înțelesul nostru, al europenilor, o gheișă în devenire, o ucenică. O maiko are sarcina de a cânta, a dansa și a interpreta melodii la instrumente tradiționale pentru a delecta oaspeții. În trecut, fetele care doreau să devină maiko începeau ucenicia cam la 13 ani și o continuau cam până la vârsta de 18 ani. Astăzi, ucenicia începe de obicei după ce fata a terminat învățământul obligatoriu (de 9 ani) și durează mai puțin.

Maiko pot fi recunoscute datorită faptului că poartă kimono cu mâneci lungi și cu un brâu care atârnă (numit darari obi). Culorile kimonoului sunt mai vioaie decât ale gheișelor, au părul coafat în stil distinctiv, iar când ies afară poartă sandale cu talpa înaltă și rotunjită (numite pokkuri sau okobo).

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri