Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Muzeul Henri Coanda va fi reinfiintat

Romania: locul I in Europa la Olimpiada Internationala de Geografie

Lotul olimpic al României s-a clasat pe locul I în Europa și pe locul II în lume la Olimpiada Internațională...

Continuare...


Powered by

Muzeul Henri Coanda va fi reinfiintat

Sorin Tudorde @
5 July 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Muzeul Henri Coandă va fi reînființat în clădirea donată Academiei Române de către familia savantului, clădire în care acesta a mai funcționat în perioada 1969 – 1977.

Muzeul Coandă a funcționat în imobilul din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 29 din București în perioada 1969 – 1977, însă, în 1977, clădirea a fost trecută de la Academia Română la Ministerul Afacerilor Externe și apoi a fost preluată de Partidul Comunist.

Potrivit unei decizii a Guvernului, Ministerul Culturii va iniţia toate demersurile pentru preluarea bunurilor care au aparţinut Muzeului Coandă și care au fost transferate la Muzeul Tehnic “Dimitrie Leonida” din București sau arhivate la Muzeul Aviaţiei. În prezent, imobilul nu se află în vreun litigiu, iar muzeul va funcționa la parterul clădirii, etajul urmând a reveni Academiei. Familia Coandă a donat o jumătate din clădirea Academiei Române în anul 1969.

Henri Coandă s-a născut la București la 7 iunie 1886. Academician și inginer român, Coandă a fost un pionier al aviației, dar şi fizician, inventator al motorului cu reacție și descoperitor al efectului care îi poartă numele. A fost fiul generalului Constantin Coandă, premier al României în 1918.

(sursa: Mediafax)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.