Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Muzeul Gulagului

Încă zece motive pentru care să te îndrăgostești de România

Zece fotografi și zece fotografii foarte frumoase. Lacul Bâlea. Fotografie de Tony Goran. WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne...

Continuare...


Powered by

Muzeul Gulagului

Sorin Tudorde @
16 March 2011

Între 1939 și 1953 aproape un milion de oameni au fost deportaţi în Gulag din teritoriile anexate de URSS şi din țările care au intrat sub influenţa sovietică. Unii în lagăre de muncă. Alții în colonii din Siberia şi Asia Centrală.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Cu sprijinul RFI, o echipă internațională de cercetători a adunat 160 de declaraţii de la foştii deportaţi, fotografii ale acestora, filme, documente din arhive publice şi private. Mulți dintre acești martori nu și-au spus povestea până acum.

În ţările care au aderat recent la Uniunea Europeană Gulagul reprezintă o moştenire necunoscută în altă parte a Europei. Această experienţă merită să fie parte memoriei europene ca întreg.

Am înregistrat amintirile lor în ţările de origine – Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Ucraina – şi ţările în care s-au stabilit după eliberare. Și am mers în Siberia şi Kazahstan pentru a-i găsi pe cei care au rămas acolo unde au fost deportați. Prin aceste declaraţii şi documente, Muzeul vă invită să exploraţi un capitol neglijat de istoria Europei.

Vizitați Muzeul Gulagului. Din respect pentru istorie și pentru voi înșivă.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri