Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Muzeul celor care ne apara de gunoaiele din plastic

Bicicletele gandirii

“Cred că unul dintre lucrurile care ne separă cu adevărat de primatele superioare este faptul că suntem făuritori de unelte....

Continuare...


Powered by

Muzeul celor care ne apara de gunoaiele din plastic

Sorin Tudorde @
1 August 2012

Un proiect de educare civică prin intermediul artei.

Pentru a ajuta la conștientizarea impactului pe care îl au pungile din plastic asupra mediului înconjurător, colectivul creativ spaniol Luzinterruptus a creat în orașul elvețian Winthertur o instalație artistică de mari dimensiuni numită Plastic Garbage Guarding the Museum.

Mai exact, locuitorii orașului au fost rugați să doneze pungi din plastic în schimbul biletelor pentru vizitarea instalației artistice amplasate în fața Gewerbemuseum. Cele peste 5.000 de pungi astfel adunate au fost umplute cu aer cald și iluminate cu ajutorul unor instalații electrice.

În plus, la vernisajul “muzeului”, vizitatorii au fost întâmpinați cu baloane confecționate tot din pungi din plastic umplute cu aer cald.

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri