Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Muntii cunoasterii

Ce este dragostea?

Exact aceasta a fost întrebarea la care cei mai mulți oameni au încercat să afle răspunsul pe internet. Cel puțin...

Continuare...


Powered by

Muntii cunoasterii

Sorin Tudorde @
28 December 2011

Minunatele sculpturi în cărți ale lui Guy Laramee.

“Eroziunea culturilor – şi a “culturii” în întregul său – este tema care se regăsește în practica mea artistică din ultimii 25 de ani. Culturile apar, cad în desuetudine și sunt înlocuite de altele noi. Odată cu dispariţia culturilor, unele existențe sunt relocate şi distruse. Astăzi ni se spune că moartea cărții tipărite este inevitabilă. Că biblioteca, ca așezământ, este terminată. Iar unii ar putea spune: şi ce dacă?”

“Chiar credem cu adevărat ca “noile tehnologii” vor schimba ceva în ceea ce priveşte dilemele noastră existenţiale, condiţia noastră umană? Şi chiar dacă am putea schimba conținutul tuturor cărţile de pe pământ, ar schimba acest lucru ceva în privința dominaţiei pe care o exercită cunoştinţele analitice în fața cunoaşterii intuitive?”

“Ce sălășuiește în noi înşine de ne împinge în a înșfăca, cu avariție, tot cursul experiențelor noastre pentru a-l fixa în concepte?”

Pagini: 1 2 3

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri