Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Multumiri profei de romana, doamna Veronica Terecoasa

Legile și războaiele “Clanului biberoanelor pline”

Un Clan pe care îl știm cu toții… Clanul biberoanelor pline este guvernat de legi stricte. Legi pe care oricine...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Multumiri profei de romana, doamna Veronica Terecoasa

Profa de romana din gimnaziu si apoi liceu ramane o figura adanc intiparita in mintea mea. Pentru ca a starnit stari atat de contradictorii in mine la inceput, dar a sfarsit prin a fi un model. A rostit cuvinte grele cand noi eram niste copii prea mici pentru a le intelege. Am crezut atunci ca ii place doar sa ne chinuie. De fapt isi dorea sa incepem pregatirea pentru viata, pentru verticalitate si seriozitate.

Recunosc, a facut ca trecerea spre maturitate sa fie mai putin lina decat in cazul altor elevi (si-mi amintesc si acum cat de tare ne stresau fisele de lectura, biografiile, bibliografiile si toate celelalte “literaturi de specialitate”). Dar dincolo de toate astea, de materie si de termeni scolastici, erau povesti de viata si povete pretioase pe care de multe ori nu le descifram pentru ca nu eram suficient de “alfabetizati”. A lucrat insa cu tact, urmarind ca in spatele fiecarui exemplu sa strecoare o taina a vietii care urma sa ni se desfasoare in fata ochilor. In ceea ce ma priveste, a pus bazele disciplinei morale, dincolo de cea academica. Si sunt convinsa ca nu sunt singura, mai sunt multe alte generatii care pot depune aceeasi marturie. 🙂

Mi-ar placea ca doamna Veronica Terecoasa (C.N. “Alexandru ioan Cuza”, Ploiesti) sa citeasca aceste randuri. As simti ca m-am revansat cumva pentru faptul ca nu ne-am mai vazut de cativa ani, in principal din cauza mea si a maturizarii de care si-a facut datoria sa ne anunte din timp. Profa de romana e pentru mine glasul constiintei, construit de-a lungul a 8 ani (gimnaziu si liceu), de mare pret acum cand atatea voci se suprapun in jurul nostru si nu mai stim pe care sa o ascultam. Multumiri unui dascal adevarat, inzestrat cu har si puterea de a pune felinare pe drumuri care aveau (si inca mai au) nevoie de lumina!

Imi este drag sa cred ca meseria de dascal e una care implica har.

Anca Amariei

Comentează

Parteneri