Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Mulţumesc sincer unor adevărate doamne

Violoncelistul Adrian Naidin, într-un concert exceptional găzduit de Green Hours

Probabil una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate vreodată în maiestuasa umbră a Mariei Tănase, un proiect de excelenţă,...

Continuare...


Powered by

Dascali minunati, va multumim!

Mulţumesc sincer unor adevărate doamne

Am încheiat de curând o perioadă extrem de importantă din viaţă, am terminat liceul. Aflându-mă la o lună după Bacalaureat, când apele s-au liniştit, pot gândi la rece şi pot trage nişte concluzii în ceea ce priveşte evoluţia mea din ultimii patru ani, dar nu numai atât.

Pot trage nişte concluzii şi în privinţa oamenilor pe care i-am întâlnit până acum, ceea ce nu poate decât să mă bucure, pentru că văd, simt, ştiu că, dincolo de toţi cei pe care nu aş mai vrea să-i întâlnesc, am avut parte şi de oameni de calitate – oameni adevăraţi, în compania cărora nu m-aş putea simţi decât onorată, a căror prezenţă nu ar putea decât să-mi umple sufletul.

Dintre aceştia, foarte importante sunt două doamne profesoare de la liceul meu, de la Colegiul Naţional “Constantin Carabella”, din Târgovişte; mulţumesc, aşadar, doamnei profesoare de limba şi literatura română, Mihaela Marin, o persoană minunată (şi nu exagerez), de la care am avut atât de multe de învăţat, care mi-a deschis ochii atunci când nimeni altcineva nu ar fi putut să o facă, pe care am privit-o de multe ori ca pe un exemplu, nu numai pentru ceilalţi profesori, dar pentru oameni, în general. Aş putea scrie la nesfârşit despre dumneaei, pentru că îmi tot vin in minte cuvinte atât de frumoase pe care ni le-a spus, mie şi colegilor mei, pentru că îmi amintesc cu drag şi dor (deja) de orele de română…

Îi mulţumesc în egală măsură şi doamnei profesoare de istorie, Claudia Rusu, pe care o voi aprecia întotdeauna pentru pasiunea de care dă dovadă în ceea ce face, pentru că este, la fel ca şi doamna profesoară de română, un exemplu pentru ceilalţi profesori, pentru elevi. Orele de istorie au fost o plăcere, mai ales că nu exista întrebare la care doamna profesoară să nu aibă răspuns, ştiind să explice pe înţelesul tuturor. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul doamnei Marin, de altfel.

Poate am scris prea mult, dar ştiu sigur că merită! Ceea ce sunt astăzi, la fel ca şi succesul meu de până acum, se datorează, poate chiar într-o mare parte, dumneavoastră! De aceea, vă mulţumesc!!!

Cu stimă,

Andreea Stănescu

Comentează

Parteneri