Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Mitul Peșterii

Umbra

Sculptura mea, umbra mea… “Este o sculptură inspirată din teoria psihologică lui Carl Jung despre umbră. Exprimă ideile reprimate, slăbiciunile...

Continuare...


Powered by

Mitul Peșterii

Sorin Tudorde @
16 August 2013

O transpunere video a uneia dintre cele mai cunoscute alegorii ale lui Platon.

O animație care a primit o mulțime de premii, realizată integral în lut (da, exact, o alegere care are foarte mult sens) și care îi va bucura pe toți aceia care îndrăgesc filozofia.

“…prizonierii nu își pot recunoaște propriul prieten: vocea lui este un ecou distorsionat, iar corpul lui este o umbră grotească. Nu îi pot înțelege poveștile fantastice despre lumea din afara peșterii. Pentru ei, nu va exista niciodată.”

Iar dacă doriți să aflați mai multe despre Mitul Peșterii, puteți citi aici extrasul integral din Republica lui Platon. Și, nu în ultimul rând: traducerea îi aparține lui Marius Dicu.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Raluca

    cuvantul corect este "FILOSOFIE" - cu S, nu Z
    poate doriti sa corectati 🙂

Comentează

Parteneri