Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Misterioasele sculpturi din carti

Ne place

Alte câteva linkuri care ne plac. Cadouri deosebite pentru copii făcute de designeri români – pentru aceia care doresc să...

Continuare...


Powered by

Misterioasele sculpturi din carti

Sorin Tudorde @
19 September 2011

Misterioase sculpturi din cărți apar ca din senin în Edinburg, ca un omagiu adus iubitorilor de carte. Și nimeni nu știe cine le realizează. O minunată poveste adevărată care continuă să se întâmple chiar în timp ce citiți aceste rânduri.

Prima sculptură a fost descoperită la începutul lunii martie, pe rafturile Scottish Poetry Library din Edinburg. Pe 2 martie, mai exact. Un copac din hârtie, montat pe o carte, purtând cu sine un bilețel adresat lui @byleaveswelive (numele contului de twitter al bibliotecii).

A început cu numele vostru – @byleaveswelive – şi a devenit un copac… Ştim că o bibliotecă este cu mult mai mult decât o clădire plină cu cărţi … o carte este cu mai mult mai mult decât o colecție de pagini pline cu cuvinte… Acest dar este pentru tine, în sprijinul bibliotecilor, cărţilor, cuvintelor, ideilor… un gest (poetic poate?)

Lângă copacul din hârtie, un ou căptușit în staniol auriu, umplut cu bilețele conținând câte un cuvânt, care, alăturate, formează poemul lui Edwin Morgan, A Trace of Wings.

Întreaga poveste avea să fie redată o zi mai târziu, pe 3 martie, în The Guardian. Însă, în ciuda mediatizării, autorul sculptorii a continuat să rămână anonim. Ba, chiar mai mult: la sfârșitul lunii iunie, Biblioteca Națională a Scoției avea să primească un dar asemănător…

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Lacramioara Pop

    Da, mintea omenească nu oboseşte să ne surprindă.Dumnezeu nu ne-a creat degeaba.

  1. Misterioasele sculpturi din cărţi | Catchy
Comentează

Parteneri