Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Misterioasele sculpturi din carti

Foaie Verde – cuvinte, dor, doină și mișcare

Miercuri, 26 iunie, ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Odeon, TATAIA și Asociația Noi Facem Bine prezintă “Foaie Verde”...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

Misterioasele sculpturi din carti

Sorin Tudorde @
19 September 2011

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Misterioase sculpturi din cărți apar ca din senin în Edinburg, ca un omagiu adus iubitorilor de carte. Și nimeni nu știe cine le realizează. O minunată poveste adevărată care continuă să se întâmple chiar în timp ce citiți aceste rânduri.

Prima sculptură a fost descoperită la începutul lunii martie, pe rafturile Scottish Poetry Library din Edinburg. Pe 2 martie, mai exact. Un copac din hârtie, montat pe o carte, purtând cu sine un bilețel adresat lui @byleaveswelive (numele contului de twitter al bibliotecii).

A început cu numele vostru – @byleaveswelive – şi a devenit un copac… Ştim că o bibliotecă este cu mult mai mult decât o clădire plină cu cărţi … o carte este cu mai mult mai mult decât o colecție de pagini pline cu cuvinte… Acest dar este pentru tine, în sprijinul bibliotecilor, cărţilor, cuvintelor, ideilor… un gest (poetic poate?)

Lângă copacul din hârtie, un ou căptușit în staniol auriu, umplut cu bilețele conținând câte un cuvânt, care, alăturate, formează poemul lui Edwin Morgan, A Trace of Wings.

Întreaga poveste avea să fie redată o zi mai târziu, pe 3 martie, în The Guardian. Însă, în ciuda mediatizării, autorul sculptorii a continuat să rămână anonim. Ba, chiar mai mult: la sfârșitul lunii iunie, Biblioteca Națională a Scoției avea să primească un dar asemănător…

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Lacramioara Pop

    Da, mintea omenească nu oboseşte să ne surprindă.Dumnezeu nu ne-a creat degeaba.

  1. Misterioasele sculpturi din cărţi | Catchy
Comentează

Arte vizuale

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.