Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Miorita. Varianta Google

9 superstiții de ziua Sfinților Mihail și Gavriil

Știați că… În calendarul ortodox, Sfinții Mihail și Gavriil sunt cei care conduc cetele de îngeri și călăuzesc sufletele oamenilor...

Continuare...


Powered by

Miorita. Varianta Google

Sorin Tudorde @
6 June 2012

O jucărie online foarte amuzantă.

Copywriterul argentinian Santiago Luna Lupo și art directorul brazilian Mihail Aleksandrov, au creat un experiment vizual foarte amuzant: un site care transformă, în timp real, cuvintele în imagini. Practic, softul afișează prima imagine din căutările Google pe măsură ce cuvintele sunt tastate. Și cum imaginile afișate de Google nu au mereu legătură cu sensul cuvintelor (cu atât mai mult atunci când nu sunt cuvinte în engleză; cuvântul “cine”, de pildă, este asociat cu o imagine din cinematografie), rezultatele sunt de multe ori amuzante. Iată, de pildă, câteva fragmente din Miorița.

 

Pe-un picior de plai,/ Pe-o gură de rai,/ Iată vin în cale,/ Se cobor la vale,/ Trei turme de miei,/ Cu trei ciobănei.

Mioriţă laie,/ Laie bucălaie,/ De trei zile-ncoace/ Gura nu-ţi mai tace!/ Ori iarba nu-ţi place,/ Ori eşti bolnăvioară,/ Drăguţă mioară?

Acestea fiind spuse, vă invit să vă amuzați cu The Image Language. 🙂

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri