Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Minți fără cheie

Lumină în asfințit

De dragoste, de dor… Lângă mine singurătatea se înalță ca o stâncă pe care tu ai schimbat-o în umbră mai...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

Autor: Elisa Butnaru

Minți fără cheie

Elisa Butnaru26 May 2016

Neînțeles sau înțeles greșit încerci să îți explici motivele celui care te ofensează sau critică. Pare greu de crezut că celălalt nu are aceleași reprezentări ale normalității, aceleași informații sau același nivel cognitiv.

Lupta pentru echitate se transformă într-un război cu tine.
Unii oameni sunt atât de jos încât nu au de unde să cadă. Și nu-i eufemism, nu-i impietate. Inegalitatea cunoașterii poate permite celui cu mai mult să coboare la nivelul celui cu mai puțin pentru a-i vorbi pe limba sa. Vârful muntelui îți oferă un orizont diferit de cel văzut din vale…

Durerea vine din neacceptare.
E nevoie de curaj, compasiune și smerenie pentru a remarca slăbiciunile, lipsurile, dar să nu aștepți schimbarea în celălalt. Unde există ignoranță, vanitate și blazare nu mai încape curiozitatea de a descoperi și respectul pentru valorile celuilalt.
Un aer edifiant stânjenește și blochează urechile audienței.
O minte în defensivă este o minte închisă.

minti

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Elisa Butnaru

Elisa Butnaru

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.