Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Minți fără cheie

Dincolo de aparențe

Scusate se esisto! / Do You See Me? Ce te faci când ești o femeie tânără, drăguță, cu o droaie...

Continuare...


Powered by

Autor: Elisa Butnaru

Minți fără cheie

Elisa Butnaru26 May 2016

Neînțeles sau înțeles greșit încerci să îți explici motivele celui care te ofensează sau critică. Pare greu de crezut că celălalt nu are aceleași reprezentări ale normalității, aceleași informații sau același nivel cognitiv.

Lupta pentru echitate se transformă într-un război cu tine.
Unii oameni sunt atât de jos încât nu au de unde să cadă. Și nu-i eufemism, nu-i impietate. Inegalitatea cunoașterii poate permite celui cu mai mult să coboare la nivelul celui cu mai puțin pentru a-i vorbi pe limba sa. Vârful muntelui îți oferă un orizont diferit de cel văzut din vale…

Durerea vine din neacceptare.
E nevoie de curaj, compasiune și smerenie pentru a remarca slăbiciunile, lipsurile, dar să nu aștepți schimbarea în celălalt. Unde există ignoranță, vanitate și blazare nu mai încape curiozitatea de a descoperi și respectul pentru valorile celuilalt.
Un aer edifiant stânjenește și blochează urechile audienței.
O minte în defensivă este o minte închisă.

minti

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Elisa Butnaru

Elisa Butnaru

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici.

Comentează

Parteneri