Mihai Mălaimare Jr premiat de Societatea criticilor de film americani

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Cineastul român Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine al filmului “The Master”, a primit premiul National Society of Film Critics pentru “cea mai bună imagine”.

În cadrul celei de-a 47-a gale a National Society of Film Critics (care a avut loc sâmbătă 5 ianuarie 2012, la New York), Mihai Mălaimare Jr. a fost premiat pentru filmul The Master, al cărui director de imagine este. Pentru același film Mihai Mălaimare Jr. a primit la sfârşitul anului 2012 și premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics și a fost nominalizat la categoria “cea mai bună imagine” și de Satellite Awards și Critics’ Choice Awards.

După acest premiu, șansele directorului de imagine Mihai Mălaimare Jr. de a fi nominalizat la Oscar au crescut simțitor. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 24 februarie.

Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor “Tinereţe fără tinereţe” şi “Tetro”.

Mihai Mălaimare Jr (stânga), împreună cu Matt Damon (centru) şi Francis Ford Coppola.

Lungmetrajul “The Master”, regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină – distincţie acordată ex-aequo lui Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu