Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Mierea salbatica

Labirintul nostru de fiecare zi

Cu toții urmăm același curs al zilelor stigmatizate propriului suflet. Avem un traseu aparent irațional, de neconceput într-o analiză profundă...

Continuare...


Powered by

Mierea salbatica

Sorin Tudorde @
31 May 2012

La poalele munților Himalaya, de-a lungul frontierei ce separă India şi Nepalul, nomazii Raji încă mai “vânează” mierea sălbatică.

Sunt unii dintre ultimii nomazi ai lumii. Escaladează copacii din marea pădure din Terai, riscându-şi vieţile pentru a recolta mierea de apis laboriosa, cea mai mare specie de albine migratoare din lume. O sfidare a înâlțimilor și o înfruntare a morții dedicate supraviețuirii întregii etnii.

Întreaga populație nomadă este estimată la 650 de persoane care trăiesc în mici așezări din Nepal. Dintre aceștia, doar aproximativ 200 încă mai practică vânătoarea nomadă.

O serie de fotografii uluitoare ale aclamatului regizor și fotograf francez Eric Valli.

Pagini: 1 2

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri