Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Mierea salbatica

Pentathlon – competitie pentru toti biciclistii urbani

Cel mai mare eveniment velo de ciclism urban din Romania va avea loc pe 29 si 30 septembrie in parcul...

Continuare...


Powered by

Mierea salbatica

Sorin Tudorde @
31 May 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

La poalele munților Himalaya, de-a lungul frontierei ce separă India şi Nepalul, nomazii Raji încă mai “vânează” mierea sălbatică.

Sunt unii dintre ultimii nomazi ai lumii. Escaladează copacii din marea pădure din Terai, riscându-şi vieţile pentru a recolta mierea de apis laboriosa, cea mai mare specie de albine migratoare din lume. O sfidare a înâlțimilor și o înfruntare a morții dedicate supraviețuirii întregii etnii.

Întreaga populație nomadă este estimată la 650 de persoane care trăiesc în mici așezări din Nepal. Dintre aceștia, doar aproximativ 200 încă mai practică vânătoarea nomadă.

O serie de fotografii uluitoare ale aclamatului regizor și fotograf francez Eric Valli.

Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.