Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Micii mestesugari

Camera 0001 | Camera de vise

Premiera spectacolului creat Simona Deaconescu. La Centrul Național al Dansului București. În data de 5 și 6 octombrie Centrul Național...

Continuare...


Powered by

Micii mestesugari

Sorin Tudorde @
27 February 2012

Un tânăr și foarte talentat regizor clujean își propune să documenteze meseriile uitate ale României.

Micii meșteșugari, proiectul regizorului Matei Pleșa, este un proiect despre pasiune, meșteșug, “ne-uitare” și, mai ales, despre sufletul românesc. Pentru că știința meșteșugului și pasiunea pentru lucrul bine făcut au fost printre lucrurile care ne-au definit cel mai bine ca nație. Și spun “au fost”, pentru că astăzi, pe banda rulantă a populismului, ele sunt devorate – cu tacita și vinovata noastră îngăduință – de non-valorile patriotarde.

Micii Meșteșugari își propune să promoveze vechile meserii și valorile tradiționale românești. Să ni le reamintească și să ne readucă aminte să le prețuim. Iată episodul-pilot.

Iar dacă v-a placut ce ați văzut, dați și altora de veste (site-ul lui Matei Pleșa este acesta, iar contul de facebook este acesta). Poate astfel se vor găsi și câțiva sponsori care vor fi bineveniți.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri