Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Mesajul ascuns al semnelor de circulatie

Islanda, în alb și negru

Câteva minute de contemplare. Fotografii cu lungă expunere ale unor peisaje islandeze, realizate în alb-negru de către Frodi Brinks, “fotograf amator...

Continuare...


Powered by

Mesajul ascuns al semnelor de circulatie

Sorin Tudorde @
18 October 2011

Apar pe timp de noapte. Acolo unde nu te aștepți. Pentru ca, dimineața, să aducă zâmbete pe fețele trecătorilor.

Pentru artistul stradal de origine franceză Clet Abraham, semnele de circulație sunt “forme unice de artă contemporană care pot fi stabilite  în spațiul public”. Iar artisul este “o parte necesară a societății datorită abilităților sale de a crea comentarii sociale și de a ajuta la rezolvarea dihotomiei dintre modernitatea și tradiția unui oraș”. Și, în acest context, arta stradală “atunci când este bine realizată devine un dar pentru oraș și pentru locuitorii săi”. Iată câteva dintre creațiile lui Clet. Creații care, nu de puține ori, s-au soldat cu amenzi pentru încălcarea legislației privind circulația.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.