Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Melting

Au început înscrierile la Concursul Național de Scenarii

Concursul Național de Scenarii iniţiat de HBO și derulat în parteneriat cu Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc a ajuns la cea de-a...

Continuare...


Powered by

Melting

Sorin Tudorde @
29 May 2012

O sculptură de Judit Balko amplasată pe soclul din Piața Presei Libere, pe locul de pe care, altădată, privea scrutător statuia lui Lenin.

“Odată cu trecerea anilor imaginea trecutului apropiat se estompează, liniile clare devin difuze, definirea exactă și concretă a celor întâmplate își pierde din claritate, din exactitate,  întreaga imagine începe să se contureze mai mult într-un gri cald, fără accente clare de alb și negru; faptele și acțiunile oamenilor nu mai sunt atât de ferm înscrise in categorisirea bun / rău.”

“MELTING aduce în discuție trecutul recent și modul în care este perceput de contemporani. De prea multe ori, pentru cei care au trăit în perioda comunistă, brutalitea și urâțenia trecutului colectiv este anulată și estompată de amintirea duioasă a unui trecut personal, a unei tinereți pierdute. Pentru cei care s-au născut după destrămarea regimului communist, acesta pare de prea multe ori doar un capitol trist, dar încheiat, din istoria acestei țări, fără legătura cu prezentul sau cu viitorul.” (Judit Balko)

Mai multe imagini pe blogul artistei.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.