Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Matrix (in viata reala)

Nicolae Tonitza: “Arta coloristului de seamă stă în muzicalitatea cromatică”

Câteva dintre gândurile unuia dintre marii pictori români. “Sunt născut în Bârlad, în anul 1886, luna aprilie, în 13, Strada...

Continuare...


Powered by

Matrix (in viata reala)

Sorin Tudorde @
3 September 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Uluitor. Și, totuși, real. Priviți.

Este un experiment foarte simplu, dar de mare efect. Umpleți un recipient cu apă și așezați-l cam la 1,5 metri de pământ. Plasați apoi o incintă acustică de tip subwoofer cu aproximativ 30 de cm mai jos decât recipientul. Puneți un tub de plastic în partea de jos a recipientului și lăsați-l să atârne până în fața subwooferului. Prindeți tubul cu bandă adezivă în fața difuzorului. Acum generați o undă sinusoidală 24 Hz și setați camera de filmat la 24 cadre pe secundă. Și, gata, magia poate începe: practic cadrele filmate de cameră sunt sincronizate cu frecvența de vibrație a apei, așa că, pe film apare că apa “a înghețat”. Dacă din subwoofer vom avea o undă acustică sinusoidală cu o frecvență de 23 Hz, rata de filmare a cadrelor va fi doar puțin decalată față de frecvența apei, făcând să pară că apa curge în sens invers. Iar dacă vom avea o frecevență de 25 Hz în subwoofer, apa va părea că se mișcă încet înainte.

Un mic miracol științific pus în practică de Brusspup.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.