Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Masina de scris partituri

Uita-te la mine!

Un poem de scenaristul, actorul și regizorul Todd Alcott. Televiziunea Uită-te la mine. Uită-te la mine. Uită-te la mine, uită-te...

Continuare...


Powered by

Masina de scris partituri

Sorin Tudorde @
16 October 2011

O altfel de bijuterie.

Se numește Keaton Music Typewriter și, conform CBS News, ar mai exista în lume, în colecții particulare și muzee, mai puțin de 12 exemplare. A fost brevetată în 1936 de Robert H. Keaton (în varianta cu 14 taste), iar în 1953 a fost brevetat modelul cu 33 de taste. A fost comercializată în anii ’50, cu aproximativ 225 de dolari exemplarul, ajutând editorii, profesorii și instrumentiștii să multiplice partiturile de care aveau nevoie (compozitorii se pare că au preferat, în continuare, să scrie de mână partiturile).

Astăzi, un asemnea exemplar este pus în vânzare pentru 6.000 de dolari. Da, este o altfel de bijuterie.

(Sursa: etsy.com)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.