Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Maria Tănase: două documente inedite

Cerşind pe-un colţ de stradă

Năuc şi trist şi amorţit Stai, puiule, uitat de lume Sub blândul tei ce-a-mbătrânit De timpul care vrea s-adune Măreţe...

Continuare...


Powered by

Maria Tănase: două documente inedite

Sorin Tudorde @
28 February 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Primul demonstrând că proverbialul bun-simț al românilor există (sau măcar a a existat) cu adevărat.

Iar cel de-al doilea demonstrând știu (sau măcar au știut) să-și prețuiască valorile.

Șase minute audio

“M-am născut în vechea mahala a Cărămidarilor, mahalaua în care cresc legume, pomi fructiferi și pomi, în grădina cu miros de cais, cu mulțime de pomi în floare, cu femei guralive, neveste de oameni simpli, muncitori, cu copii gălăgioși și năzdrăvani care umpleau maidanele și grădinile. Acolo, în mahalaua Cărămidarilor, am copilărit, am plâns, am râs, tot acolo am cântat.”

Patru minute video

București, iunie 1963: aproape un milion de oameni o petrec pe Maria Tănase pe ultimul său drum… (în cazul în care vă grăbiți, incepeți vizionarea de la minutul 1:24)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Ionut

    O valuare incontestabila pe care din pacate prea putin o stiu

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.