Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Manastirea Strahov: un monument istoric in realitatea virtuala

Ultimele ore de vară

Pentru că, anul acesta, toamna astronomică începe în această noapte, la ora 02:29. Fix. Cum se poate ca toamna să...

Continuare...


Powered by

Manastirea Strahov: un monument istoric in realitatea virtuala

Sorin Tudorde @
30 March 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

După ce a realizat cea mai mare fotografie panoramica din lume, Jeffrey Martin ne invită la un nou tur virtual prin intermediul celei mai mari fotografii de interior din lume.

Fotografia panoramică a Mănăstirii Strahov din Praga a fost creată din 3.000 de imagini individuale care, împreună, formează o imagine de 280.000 x 140.000 pixeli. Sau, altfel spus, dacă această imagine ar fi tipărită, ea ar ocupa o suprafață cu o lungime de 23 metri și o lățime de 11,5 metri.

Mănăstirea Strahov a fost fondată în 1149 și adăpostește o bibliotecă cu peste 42.000 de volume, multe dintre acestea fiind ediții rare.

Vizitați virtual Mănăstirea Strahov urmând acest link. Detaliile sunt uluitoare.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.