Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Manastirea Strahov: un monument istoric in realitatea virtuala

Despre moarte într-un alt fel

Nu trebuie să ne întristeze gândul că vom dispărea la un moment dat. Până la urmă noi știm – nu-i...

Continuare...


Powered by

Manastirea Strahov: un monument istoric in realitatea virtuala

Sorin Tudorde @
30 March 2011

După ce a realizat cea mai mare fotografie panoramica din lume, Jeffrey Martin ne invită la un nou tur virtual prin intermediul celei mai mari fotografii de interior din lume.

Fotografia panoramică a Mănăstirii Strahov din Praga a fost creată din 3.000 de imagini individuale care, împreună, formează o imagine de 280.000 x 140.000 pixeli. Sau, altfel spus, dacă această imagine ar fi tipărită, ea ar ocupa o suprafață cu o lungime de 23 metri și o lățime de 11,5 metri.

Mănăstirea Strahov a fost fondată în 1149 și adăpostește o bibliotecă cu peste 42.000 de volume, multe dintre acestea fiind ediții rare.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Vizitați virtual Mănăstirea Strahov urmând acest link. Detaliile sunt uluitoare.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.