Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Manastirea Strahov: un monument istoric in realitatea virtuala

Unul din sase adolescenti spune ca ii este rusine sa fie vazut cu o carte in mana

Un studiu cutremurător, privind declinul cititului. Sub toate formele sale. Inclusiv cititul pe internet… Potrivit celui mai recent studiu efectuat...

Continuare...


Powered by

Manastirea Strahov: un monument istoric in realitatea virtuala

Sorin Tudorde @
30 March 2011

După ce a realizat cea mai mare fotografie panoramica din lume, Jeffrey Martin ne invită la un nou tur virtual prin intermediul celei mai mari fotografii de interior din lume.

Fotografia panoramică a Mănăstirii Strahov din Praga a fost creată din 3.000 de imagini individuale care, împreună, formează o imagine de 280.000 x 140.000 pixeli. Sau, altfel spus, dacă această imagine ar fi tipărită, ea ar ocupa o suprafață cu o lungime de 23 metri și o lățime de 11,5 metri.

Mănăstirea Strahov a fost fondată în 1149 și adăpostește o bibliotecă cu peste 42.000 de volume, multe dintre acestea fiind ediții rare.

Vizitați virtual Mănăstirea Strahov urmând acest link. Detaliile sunt uluitoare.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri