Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Magia, ca decor

Tărâmul umbrelor

Un scurt fragment video dintr-o minunăție de spectacol. Se numesc Pilobolus și și-au început activitatea în anul în 1971 ca o companie...

Continuare...


Powered by

Magia, ca decor

Roxana Teacade @
6 April 2011

Pasionata de design interior si vestimentar, dar si de pictura si grafica, Bagoly Zsuzsanna reuseste sa-si transpuna viziunea pana la cel mai mic detaliu. Ca scenograf, nu se da in laturi de la nici un efort. Costume, masti, rochii dar si ladite pictate manual – totul ca povestea sa prinda valoare. I s-a intamplat sa lucreze pana noaptea tarziu pentru a pune la punct fiecare mic detaliu in doar cateva saptamani.

M-a impresionat sa vad elemente banale transformate in accesorii de basm. Nu de putine ori a transportat copacei pe care i-a folosit ca suport pentru design si hartie de impachetat care a regenerat intr-o clipa un perete intreg sau si-a completat lucrarea cu obiecte din colectia personala. Eu numesc asta pasiune. Totala.

Nu e de mirare ca, in timp, teatre din Bucuresti, Tirgu Mures, Cluj Napoca, Sfintu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc si Timisoara au cautat-o ca scenograf.

Ii plac provocarile si simte ca in profesia asta apare mereu ceva nou, iar astfel poate invata la nesfarsit. In prezent, lucreaza cu unul dintre cei mai prolifici dramaturgi din Europa, Roland Schimmelpfennig.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Roxana Teaca

| De același autor

Luna e plina, cerul e roz, norii lila.

Comentează

Parteneri