Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Looking for Love Again

Cate-n luna si in stele

Trei lucruri care mi-au plăcut în această săptămână. 1. Guzheng este un vechi instrument cu coarde similar cu țitera. Și,...

Continuare...


Powered by

Looking for Love Again

Sorin Tudorde @
27 April 2011

“Clădiri abandonate au devenit o astfel de privelişte atât de comună încât, de multe ori, alunecă în tăcere în fundalul oraşelor, devenind o parte acceptată a peisajului urban. Cum putem afla mai multe despre poveştile din spatele acestor clădiri şi cum pot aceste spații să întâmpine necesitățile și visele noastre actuale?”

Vă mai amintiți de minunatul proiect Before I Die din New Orleans? Ei bine, designerului Candy Chang revine cu un proiect asemănător, de această dată în Fairbanks, Alaska: Looking for Love Again.

“Clădirea Polaris este cea mai înaltă clădire din Fairbanks. Construită în 1952 ca un complex de apartamente, a fost transformată, ani mai târziu, când cererile de locuinţe au scăzut, în hotel. Dar, după o vreme, hotelul s-a închis și el, iar clădirea de 11 etaje a rămas neocupată de mai bine de un deceniu. (…) Acest proiect este un experiment: ce ar fi dacă noi, rezidenţii orașelor, am împărtăşi mai mult unul cu altul despre poveştile din spatele clădirilor? Ce s-a întâmplat aici? Cine a crescut aici? Ce vremuri bune au avut? Cum s-a schimbat acest loc? De ce este neglijat? Şi ce ar putea deveni aceste spații dacă am avea mai multe să ne spunem? Cum pot ele răspunde mai bine nevoilor și viselor noastre de azi? Ce s-ar întâmpla dacă am putem colecta suficiente cereri într-o zonă pentru a demonstra că există suficienți clienți pentru a se deschide o nouă afacere?”

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri