Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Literatura are rolul de a da sens lumii”

Animatii in nisip

Gândul este doar un grăunte de nisip al imaginației… Iar în mâinile Povestitorului, nisipul capată alt sens. Artistul mexican Joe...

Continuare...


Powered by

“Literatura are rolul de a da sens lumii”

Sorin Tudorde @
20 May 2013

Mario Vargas Llosa: “Sunt a treia oară în România și am amintiri frumoase de aici dintotdeauna.”

“Este o recunoștință care implică un mandat pe viitor, de muncă intelectuală și civică. Este o bună ocazie pentru a vorbi despre ce aduce ficțiunea, literatura civilizației umane. Eu voi scrie mereu, nu mă pot opri din scris. Este o onoare pentru mine să primesc titlul de Doctor Honoris Causa de la o universitate așa prestigioasă [Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj – n.n.], sunt profund recunoscător și promit că nu voi dezamăgi persoanele care mi-au oferit această recunoaștere. Sunt a treia oară în România și am amintiri frumoase de aici dintotdeauna. Tot timpul scriu, este ceva din ce nu mă pot opri. Literatura are rolul de a da sens lumii și de a ne îmbogăți viața.”

Mario Vargas Llosa, 20 mai 2013 – cuvinte rostite cu prilejul decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al UBB

(sursa: Mediafax)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.