Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Literatura are rolul de a da sens lumii”

Este dependența de Internet de natură genetică?

O ipoteză surprinzătoare a cercetărilor germani. Deși noțiunea de Internet este relativ nouă (serios, chiar așa este) dependența noastră de...

Continuare...


Powered by

“Literatura are rolul de a da sens lumii”

Sorin Tudorde @
20 May 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Mario Vargas Llosa: “Sunt a treia oară în România și am amintiri frumoase de aici dintotdeauna.”

“Este o recunoștință care implică un mandat pe viitor, de muncă intelectuală și civică. Este o bună ocazie pentru a vorbi despre ce aduce ficțiunea, literatura civilizației umane. Eu voi scrie mereu, nu mă pot opri din scris. Este o onoare pentru mine să primesc titlul de Doctor Honoris Causa de la o universitate așa prestigioasă [Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj – n.n.], sunt profund recunoscător și promit că nu voi dezamăgi persoanele care mi-au oferit această recunoaștere. Sunt a treia oară în România și am amintiri frumoase de aici dintotdeauna. Tot timpul scriu, este ceva din ce nu mă pot opri. Literatura are rolul de a da sens lumii și de a ne îmbogăți viața.”

Mario Vargas Llosa, 20 mai 2013 – cuvinte rostite cu prilejul decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al UBB

(sursa: Mediafax)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.