Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Libraria online a partiturilor: zeci de mii de lucrari clasice disponibile gratuit

Bilanț

Cităm la nesfârșit o sensibilă frază: “Speranța moare ultima.”, dar niciodată nu ne săturăm să-i absorbim înțelesurile. Atunci când încetăm...

Continuare...


Powered by

Libraria online a partiturilor: zeci de mii de lucrari clasice disponibile gratuit

Sorin Tudorde @
27 April 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Edward Guo, un tânăr compozitor compozitor canadian în vârstă de 24 ani, revoluționează piața partiturilor muzicale cu International Music Score Library Project (IMSLP), o librărie virtuală care conține deja aproape o sută de mii de lucrări clasice, de la Mozart la Beethoven și Tchaikovsky.

Deși în decursul timpului proiectul a fost oprit de cîteva ori din pricina unor acuzații privind încălcarea copyright-ului, Guo l-a repornit de fiecare dată, prevalându-se de legea canadiană care specifică faptul că lucrările compozitorilor clasici intră în patrimoniul public după ce au trecut 50 de ani de la încetarea din viață a artistului.

Edward Guo nu are niciun câștig financiar de pe urma IMSLP și, conform CBC se bucură că poate aduce muzica clasică mai aproape de cei care o îndrăgesc.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.