Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Libraria online a partiturilor: zeci de mii de lucrari clasice disponibile gratuit

Uluitorul domn Bach

Incredibilele secrete ale unei simple partituri. În 1747, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la Berlin regelui flautist Friedrich...

Continuare...


Powered by

Libraria online a partiturilor: zeci de mii de lucrari clasice disponibile gratuit

Sorin Tudorde @
27 April 2011

Edward Guo, un tânăr compozitor compozitor canadian în vârstă de 24 ani, revoluționează piața partiturilor muzicale cu International Music Score Library Project (IMSLP), o librărie virtuală care conține deja aproape o sută de mii de lucrări clasice, de la Mozart la Beethoven și Tchaikovsky.

Deși în decursul timpului proiectul a fost oprit de cîteva ori din pricina unor acuzații privind încălcarea copyright-ului, Guo l-a repornit de fiecare dată, prevalându-se de legea canadiană care specifică faptul că lucrările compozitorilor clasici intră în patrimoniul public după ce au trecut 50 de ani de la încetarea din viață a artistului.

Edward Guo nu are niciun câștig financiar de pe urma IMSLP și, conform CBC se bucură că poate aduce muzica clasică mai aproape de cei care o îndrăgesc.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri