Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Legenda

Constanța abandonată…

“Încet, totul se transformă în praf…” O serie de fotografii, de gânduri și de emoții exprimate de Andrei Simionel. “În...

Continuare...


Powered by

Legenda

Sorin Tudorde @
24 August 2014

Câtă vreme durează remușcarea, durează și vinovăția.

Abel și Cain se întâlniră după moartea lui Abel. Mergeau amândoi prin deșert și se recunoscură de departe, căci amândoi erau foarte înalți. Frații se așezară pe pământ, făcură focul și mâncară. Tăceau, așa cum fac oamenii osteniți când se pogoară înserarea. Pe cer se arăta câte o stea, ce nu-și primise, încă, nume. La lumina flăcărilor, Cain văzu pe fruntea lui Abel semnul pietrei, scăpă din mână bucata de pâine pe care tocmai o ducea la gura și îl ruga să-i ierte fărădelegea.

Abel răspunse:
– Dar oare tu m-ai omorât sau eu te-am omorât pe tine? Nu mai țin minte; vezi, stăm alături ca odinioară.
– Acum știu că m-ai iertat, în adevăr, spune Cain, căci a uita înseamnă a ierta. Voi încerca să uit și eu.
Abel spuse încet:
– Așa este. Câtă vreme durează remușcarea, durează și vinovăția.

Jorge Luis Borges
(24 august 1899 – 14 iunie 1986)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Abel-si-Cain

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. ana

    Multumesc!

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.