Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

La ce ora ar trebui sa mergi la culcare?

Turnurile Gemene: memento

Șapte luni de muncă pentru 200 de secunde film. Atât i-au trebuit animatorului american Dan Meth pentru a realiza Twin...

Continuare...


Powered by

La ce ora ar trebui sa mergi la culcare?

Sorin Tudorde @
18 October 2012

Un site care calculează la ce oră ar trebui să te duci la culcare pentru a te trezi odihnit la ora pe care o dorești.

Așa cum se știe, cât de odihnit te simți când te trezești dimineața depinde foarte de mult de modul în care ai întrerupt sau nu ciclurile de somn. Mai exact: un ciclu de somn (care are după unii patru etape, după alții – care includ și faza în care adormim – cinci etape), durează intre 90 și 120 de minute, iar un somn bun înseamnă cinci sau șase asemenea cicluri. Dacă ne trezim după un ciclu de somn ne simțim odihniți, iar dacă ne trezim în mijlocul său resimțim o senzație de oboseală.

Pornind de la aceste date, americanul David Shaw a creat Sleepyti.me, un calculator online care ne arată când ar trebui să mergem la culcare pentru a fi cel mai probabil să ne trezim odihniți la ora pe care o dorim. Un calculator pe care vă invit să îl încercați și voi.

(foto: Nicholas Scarpinato)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Hm, interesant.

  2. Corina

    5 sau 6 cicluri a cate 120 de minute inseamna 10, respectiv 12 ore. Sa zicem ca luam in calcul ciclul de 90 de min., 6 cicluri = 9 ore...

Comentează

Parteneri