Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Johnny Raducanu

Zece degete

Am mâinile reci, bolnave Sunt însetate de tine, Vor să-ți străbată cărările Să-ți prindă visele Să le ia cu ele...

Continuare...


Powered by

Johnny Raducanu

Sorin Tudorde @
19 September 2011

De acolo, de Sus, jazz-ul oftează pe deasupra inimilor noastre.

Știrea e seacă. Iar durerea mută. Și printre cuvinte cresc lanuri de amintiri.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


“A înnodat inima pe acoperișul timpanelor noastre ca un leopard în rut. De fapt, Johnny nu cântă; la el melosul este un deșert al tăcerii. Răsare o Sahară în noi, prefigurându-se cămila. Și totuși, el ne călătorește.” (Nichita Stănescu)

“Johnny e un singuratic. De geniu. Ce face el acolo, în cămăruţa lui de la etajul VII al unui bloc din Banu Manta, de nu-l reclamă nici un vecin, ţine probabil de miracol. Odată urcând la etajul VII, cineva care locuia pe acelaşi palier m-a oprit să dau drumul brusc la uşa liftului, spunându-mi: – Lăsaţi-o uşor, Johnny cântă!” (Ion Caramitru)

“Johnny Răducanu face parte din stirpea boierilor de mahon a Brăilei, adică a marilor lăutari. Povestea lor e veche ca Dunărea şi Levantul.: (Fănuş Neagu)

“Johnny Răducanu a introdus în jazz instituţia autohtonă a oftatului.” (Sorin Dumitrescu)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri