Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Jafurile din Londra si internetul

Umbra lui Vincent. Van Gogh

Cum ar fi dacă picturile lui Van Gogh ar prinde viață? Un scurt moment de magie grafică: demonstrându-și experiența în...

Continuare...


Powered by

Jafurile din Londra si internetul

Sorin Tudorde @
11 August 2011

În fața violențelor și jafurilor fără sens, cetățenii reacționează. Pe internet.

Jafurile din Londra sunt, de câteva zile, unul dintre subiectele fierbinți ale știrilor: ceea ce părea să fie începutul unei revolte sociale s-a transformat rapid într-un șir de violențe și jafuri greu de înțeles.

Iar comunitatea a simțit nevoia de a reacționa. PhotoshopLooter este un exemplu de astfel de reacție: un blog apărut zilele trecute care invită utilizatorii de internet să posteze imagini prelucrate în Photoshop menite să ridiculizeze huliganii londonezi.

Sunt imagini care nu trebuie privite nici cu ochiul critic al fotografului și nici cu acela al specialistului în Photoshop. Și nici măcar cu ochiul critic al umoristului. Pentru că rolul acestor imagini este altul.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.