Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Jafurile din Londra si internetul

Anca Boeriu: Despre distante

Sâmbătă 23 iunie, ora 17,00, are loc vernisajul expozitiei “Despre distanțe”. O expoziție semnată de Anca Boeriu, conferenţiar la catedra de...

Continuare...


Powered by

Jafurile din Londra si internetul

Sorin Tudorde @
11 August 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

În fața violențelor și jafurilor fără sens, cetățenii reacționează. Pe internet.

Jafurile din Londra sunt, de câteva zile, unul dintre subiectele fierbinți ale știrilor: ceea ce părea să fie începutul unei revolte sociale s-a transformat rapid într-un șir de violențe și jafuri greu de înțeles.

Iar comunitatea a simțit nevoia de a reacționa. PhotoshopLooter este un exemplu de astfel de reacție: un blog apărut zilele trecute care invită utilizatorii de internet să posteze imagini prelucrate în Photoshop menite să ridiculizeze huliganii londonezi.

Sunt imagini care nu trebuie privite nici cu ochiul critic al fotografului și nici cu acela al specialistului în Photoshop. Și nici măcar cu ochiul critic al umoristului. Pentru că rolul acestor imagini este altul.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.