Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Istoria jazz-ului in 220 de secunde

Se clatină timpul

Se clatină timpul, iubite În noptea-ntristării din noi. Alunecă pașii ’napoi Iar umbră pe umbră se minte. Se clatină timpul,...

Continuare...


Powered by

Istoria jazz-ului in 220 de secunde

Sorin Tudorde @
24 June 2011

În interiorul unui muzeu virtual, o muzică unică își găsește completare într-o formă la fel de unică de artă sculpturală.

Istoria-jazz-uluiArta umbrelor este o forma unică de arta sculpturală fundamentată pe faptul că putem recunoaşte obiecte prin intermediul umbrele și siluetelor. Improvizaţia, un element- cheie în muzica jazz, este oglindită în ambiguitatea unei sculpturi de umbre: mai multe forme diferite 3D pot avea aceeaşi umbra 2D.

După ce v-am prezentat Cel de-al zecelea sentiment, fascinanta instalație artistică a artistului japonez Ryota Kuwakubo, astăzi vă invit să vedeți Silhouettes of Jazz, un excelent film animat care evidențiază cele mai importante momente din istoria jazz-ului: cântecele de pe plantații, ragtime-ul, jazz-ul din New Orleans, swing-ul şi bebop-ul. Fiecare perioadă are rezervată propria cameră în cadrul muzeului virtual și conţine sculpturi 3D care au mai multe umbre.

(Via Silhouettes of Jazz)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri